VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 996 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini
Vijesti
Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu
BiH & Svijet
BiH & REGIJA
*** Objavljeno prije 8 godinu 10 mjeseca

U periodu od 04.-07.09.2015. godine, u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu, održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kao takva, predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše zemlje koji ova organizacija provodi od početka svoga djelovanja.

 


Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora. Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić (Zenica), dok novi sastav Upravnog odbora čine: Zlatko Bedžetović (Tuzla), Valerija Blagojević (Modriča), Nedim Alibegović (Sarajevo), Lejla Mujanović (Srebrenik), Lejla Hadžić (Cazin), Ivana Filipović (Prozor-Rama), Elda Lolić (Živinice), Faruk Gutić (Banovići) te Merisa Ćemo (Sarajevo).

 


Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima, koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizu rada u prethodnih godinu dana. S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

 


Realizaciju događaja finansijski je omogućila fondacija SHL BiH, dok su sponzori Eko život, Vitinka, Podravka BiH, Avaks d.o.o., Ledo, Centrotrans-Eurolines, Turistička agencija „Golden Tours“, Misija d.o.o., Trans Turist Tuzla, PAK Centar d.o.o., Chipsy, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i Hotel „Hollywood“, domaćin manifestacije.
Amar Kavgić rukovoditelj Odjela za komunikacije  i odnose s javnošću ASuBiH-a
Događaju je prisustvao naravno i koordinator našeg lokalnog tima Faruk Gutić,koji je izabran za člana upravnog odbora organizacije.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje