Urugvaj, država u kojoj će se marihuana legalno proizvoditi i prodavati | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 832 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Prvi u svijetu
Urugvaj, država u kojoj će se marihuana legalno proizvoditi i prodavati
Prvi u svijetu
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 8 godinu 2 mjeseca

Urugvajske vlasti objavile su detalje o tome kako će se u zemlji marihuana legalno proizvoditi i prodavati.

Prema prijedlogu zakona licencirane ljekarne prodavat će marihuanu po cijeni manjoj od jednog dolara za gram, a potrošači će moći mjesečno kupiti najviše 40 grama. Osim toga, svako domaćinstvo moći će uzgajati šest stabljika kanabisa, a marihuana će se moći konzumirati na istim mjestima na kojima je dopušteno pušenje duhana.

Prošle godine, Urugvaj je postao prva država na svijetu koja je legalizirala proizvodnju, prodaju i konzumaciju marihuane. Očekuje se da će zakon koji je predložio predsjednik Jose Mujica stupiti na snagu početkom sljedećeg tjedna.

Visoki vladin dužnosnik izjavio je u petak da će gram marihuane koštati između 20 i 22 pesosa (0,85 i 0,95 dolara).

Vlada procjenjuje da se trenutna potražnja marihuane u Urugvaju kreće između 18 i 22 tona, za što je potrebno oko 10 hektara plantaža kanabisa.

Konzumacija marihuane biti će dopuštena u većini javnih prostora gdje je dopušteno i pušenje duhana - ali ne i na radnim mjestima.

Vozači uhvaćeni pod utjecajem marihuane bit će kažnjeni istom kaznom kao i oni pod utjecajem alkohola.

Urugvajska vlada nada se da će joj ovaj zakon pomoći u borbi protiv kartela, međutim kritičari upozoravaju da će izložiti veći broj ljudi drogi.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje