Ima braće koja hoće i više žena, ima dosta praznih mjesta | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 832 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Banovićanin Edin Zukić
Ima braće koja hoće i više žena, ima dosta praznih mjesta
Banovićanin Edin Zukić
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 8 godinu 2 mjeseca

Na samom početku ovaj muškarac ističe da se "poziv ne odnosi samo na braću, već i na sestre".

"Dolaze sestre napuštajući kjafire, kjafirsku zemlju i vazduh, dolaze ovamo da žive sa mudžahidima pa tako pozivam sestre koje god su u mogućnosti, nisu bolesne i nemoćne, koje imaju sredstva i šerijatske uslove da dođu ovamo neka dođu. Ovamo ima i neoženjene braće i braće koja hoće druge žene, više žena znači, ima braće koji bi vas uzeli pod skrbništvo tako da ima praznih mjesta dosta", navodi on.

Pozvao se i na ajet iz Kur"ana: "O vjernici bojte se Allaha i budite sa onima koji su iskreni", te pozvao muslimanke da dođu u Siriji i pomognu ummet.


"Dođite i rađajte i odgajajte mudžahide, Allah vas pomogao", zaključio je.

Odlazak muslimanki u Siriju našao se u žiži bh. javnosti nakon što su dvije tinejdžerke koje su porijeklom iz BiH, Sabina Selimović i Samra Kešinović, napustile Beč 10. aprila i od tada im se gubi svaki trag.

Jedna od njih navela je u pismu da su otišle na sirijsko ratište kako bi se borile za islam i da će se sa svojim roditeljima ponovo susresti u raju.

 

Video možete pogledati na linku: http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac-iz-sirije-poziva-muslimanke-ima-brace-koja-hoce-i-vise-zena-ima-dosta-praznih-mjesta/140429064

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje