Zbog udaranja djece bračni par osuđen na dvije godine zatvora | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 820 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Švedska
Zbog udaranja djece bračni par osuđen na dvije godine zatvora
 Švedska
"Bračni par iz Malezije, koji već nekoliko godina živi u Švedskoj, kažnjen je sa ukupno dvije godine zatvorske kazne zbog udaranja svoje djece palicama i vješalicama za odjeću"
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 8 godinu 3 mjeseca

Bračni par iz Malezije, koji već nekoliko godina živi u Švedskoj, kažnjen je sa ukupno dvije godine zatvorske kazne zbog udaranja svoje djece palicama i vješalicama za odjeću.

Sud u gradu Solna u Švedskoj je osudio bračni par na zatvorsku kaznu zbog "ponovljenog nasilja nad vlastitom djecom".

Inače, bračni par je priveden u decembru prošle godine kada je protiv njih počeo sudski proces za udaranje vlastite djece.

Majka djece Shalwati Nurshal osuđena je na 14 mjeseci zatvorske kazne a otac Azizul Raheem Awalludin na 10 mjeseci zatvorske kazne.

"Iako, u ovom slučaju, nasilje nad djecom nije bilo toliko okrutno, dvije osobe su kažnjene visokom zatvorskom kaznom za sistemsko nasilje koje se stalno ponavljalo", kazao je sudija Mattias Moller.

S druge strane, bračni par je konstantno negirao optužbe protiv njih o udaranju djece.

Njihovo četvero djece se već vratilo u Maleziju gdje o njima brigu vode najbliži rođaci.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje