Srednjoškolke se nude za sitan novac | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 823 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Hrvatska
Srednjoškolke se nude za sitan novac
 Hrvatska
" Besparica, siromaštvo i nezaposlenost samo su neki od razloga koji vrlo često u doba recesije natjeraju žene, ali i muškarce da se počnu baviti najstarijim zanatom na svijetu"
BiH & Svijet
Svijet
*** Objavljeno prije 8 godinu 3 mjeseca

Besparica, siromaštvo i nezaposlenost samo su neki od razloga koji vrlo često u doba recesije natjeraju žene, ali i muškarce da se počnu baviti najstarijim zanatom na svijetu.

Mračniji i daleko teži razlog zbog čega neki ni krivi ni dužni padnu u ralje prostitucije jest trgovanje ljudima i ropstvo na kojima organizirane kriminalne skupine zarađuju vrtoglave novce, ne misleći pritom na svoje žrtve već isključivo na dobit. Razlozi zbog kojih netko dobrovoljno ili silom prodaje svoje tijelo nikad nisu jednostavni te se iza njih ponekad kriju vrlo složene životne priče.

Rijekom je prije nekoliko godina kružila i priča kako postoji krug studentica koje povremeno nude seksualne usluge kako bi ""podebljale"" budžet nužan za nastavak obrazovanja, piše Novi list.

Trenutno se ""šuška"" da se u noćnim izlascima čak i srednjoškolke ""nude"" za iznose od par stotina kuna, iznose kojima popunjavaju džeparac i kojima si mogu kupiti ono što im roditelji zbog loše ekonomske situacije ne mogu priuštiti.

Tokom 2013. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je deset kaznenih djela prostitucije, a za koja kaznena djela je ukupno prijavljeno deset počinitelja. Usporedbom podataka za 2013. godinu u odnosu na 2011. i 2012. godinu evidentan je porast broja kaznenih djela i počinitelja za čak 2,5 puta.

""Mi kao služba, da se ne bi doveli u situaciju da se organizirane skupine počnu baviti organiziranjem prostitucije, dajemo sve od sebe kako bi prevenirali takve pokušaje skupina ili pojedinaca. Konzumenata takvih usluga bit će uvijek, a potražnja raste tokom turističke sezone. Pratimo oglase u javnim glasilima u kojima se pojavljuje dosta oglasa koji direktno ili indirektno upućuju da se iza paravana salona za masažu krije nešto drugo. Interesantno je kod tih oglasa da se događaju i situacije u kojima osobe koje to nude ustvari to čine iz razloga da bi namamili zainteresiranog kako bi ga nakon kontakta pokrali. To toliko perfidno i stručno učine da do seksualnog odnosa često uopće niti ne dođe. Osobe kasnije zbog srama jer su porodični ljudi takva djela ne prijavljuju. Prati se i takozvana elitna prostitucija po većim marinama, provjeravamo tko su vlasnici jahti i istražuje se ima li elemenata kaznenog djela prostitucije. Po sezoni se osim jahti prate i hoteli te se promptno reagira na svaku dojavu"", ističe voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske Dražen Horvat.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje