Koliko muškarci slušaju šta im žene pričaju? Pogledajte rezultate! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1261 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Zanimljivosti
Koliko muškarci slušaju šta im žene pričaju? Pogledajte rezultate!
Zanimljivosti
"S muškarcima najviše vole pričati o sportu i njihova koncentracija traje oko 15 minuta, dok se u razgovoru s partnerkom isključe ako se radi o modi, šopingu..."
X-Magazin
Zanimljivosti
*** Objavljeno prije 9 godinu 6 mjeseca

Žene su savladale vještinu razgovora, dok muškarce muči koncentracija, utvrdila je studija online kompanije za klađenje Ladbrokes psrovedena na 2000 ljudi. Oni ne obraćaju pažnju dok razgovaraju sa svojom boljom polovinom, ali im zato nije problem razgovarati s prijateljima o ženama i sportu, piše 24sata.hr

 

Pripadnici jačeg pola se iz razgovora s partnerkom isključe nakon samo šest minuta, dok im koncentracija s prijateljima traje do 15 minuta. Polovina njih sebe smatra lošim slušateljima. Takvo ponašanje nije rezervisano samo za jači spol, već i žene pažljivije slušaju svoje prijateljice nego partnera. 

 

Muškarcima je pažnja najniža kad prebacuju TV kanale, igraju igrice i gledaju sportsku utakmicu. Upravo je sport muškarcima najdraža tema, dok je ženama veza. Jači pol se najčešće "isključi" iz razgovora o odjeći, slavnima, poslu i ako ne poznaje ljude o kojima se priča, potvrdilo je istraživanje.  

 

Međutim, skoro 55 posto žena redovno provjerava sluša li ih njihov partner. Trećina priznaje da tačno zna kada partner ne sluša. Najčešće je to kad predugo glumi ili ga odaje izraz lica. 

 

- Muškarci su opsjednuti sportom i tehnologijom pa nije ni čudo što istovremeno slušaju partnerku i na primjer provjeravaju rezultate utakmica. To znači da ne čuju uvijek sve ono što im bolja polovna govori. Upravo zbog toga trebali bi poraditi na ravnoteži u životu - istakli su iz Ladbrokesa. 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje