Znate li da Eskimi kupuju frižidere? Evo i zbog čega... | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1257 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Zanimljivosti
Znate li da Eskimi kupuju frižidere? Evo i zbog čega...
Zanimljivosti
"Eskimi u kupovinu frižidera ne idu iz istih razloga kao ostatak svijeta..."
X-Magazin
Zanimljivosti
*** Objavljeno prije 9 godinu 6 mjeseca

Odlaganje hrane u frižideru je svima poznat metod njenog čuvanja. Ipak, čuvanje hrane na niskoj temperaturi je, nasuprot čestom mišljenju, ne steriliše, niti je čini vječnom, već samo usporava rast mikroorganizama i usporava hemijske promjene koje utiču na njen kvalitet.Ako ste mislili da onima koji žive u djelovima svijeta gdje su temperature izuzetno niske frižideri nisu potrebni, prevarili ste se. Čak i Eskimi upotrebljavaju ove uređaje, a razlog za to je i više nego zanimljiv: to čine kako im se hrana ne bi zamrzla.


Uz to, kada hranu dopremaju kućama koriste originalan način da sačuvaju hranu od mogućnosti da će se zalediti - odlažu je u torbe napravljene od kože foke ne bi li je tako sačuvali od izlaganja preniskim temperaturama.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje