Vitamin B17 - koštica marelice u borbi protiv karcinoma | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1272 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Zdrav život
Vitamin B17 - koštica marelice u borbi protiv karcinoma
Zdrav život
"Za preventivu, dovoljno je redovito jesti hranu bogatu vitaminom B17 • Primjerice, pojedete li dnevno tri jabuke s košticama, opskrbit ćete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe"
X-Magazin
Zdravlje
*** Objavljeno prije 9 godinu 8 mjeseca

VITAMIN B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama. Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu, a Ernst. T. Krebs, Jr. je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 50-ih godina prošloga stoljeća.
 

Činjenica je da je "moderni" čovjek tzv. zapadne civilizacije izloženiji raku nego "primitivnije" kulture. Dr. Krebs kao jedno od mogućih objašnjenja navodi podatak da pripadnici plemena Hunza dnevno konzumiraju od 250 do 3000 miligrama vitamina B17 za razliku od prosječnog Europljanina ili Amerikanca koji s uobičajenom prehranom unese u prosjeku 2mg nitrilozida (vitamina B17). Pleme Hunza je staro pleme stacionarno u sjevernom Pakistanu čiji pripadnici u pravilu dožive preko 100 godina, a za rak kao bolest ne znaju. Njihova hrana ima bogati udio vitamina B17.

 
Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u:
 
- košticama marelice, breskve i nektarine
- divljim kupinama
- trešnjama
- ribizlu
- košticama jabuke, kruške i šljive
- bobu
- gorkim bademima
- indijskom oraščiću

 
Ipak, najveća koncentracija vitamina B17 je u koštici marelice.

 
Kako koristiti vitamin B17?

 
Za preventivu, dovoljno je redovito jesti hranu bogatu vitaminom B17. Primjerice, pojedete li dnevno tri jabuke s košticama, opskrbit ćete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe.

 
Što se konzumiranja sjemenki marelica tiče, zdrav razum nalaže da ih se odjednom ne pojede više nego što bismo pojeli svježih marelica. Dakle, kad pojedete marelicu, razbijete košticu pa sažvačite i bademastu jezgru. Općenito, preporučuje se konzumirati 5-7 sjemenki marelica na dan.
NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje