Najbolja vježba za stražnjicu?: Hip thrust! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1263 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Fitness
Najbolja vježba za stražnjicu?: Hip thrust!
Fitness
"Kada bi jednu vježbu morali odabrati kao najbolju za aktivaciju stražnjice, to bi bila vježba hip thrust • Osim stražnjice aktivirat će se i mišići zadnje lože, kvadricepsa i aduktora"
X-Magazin
Zdravlje
*** Objavljeno prije 9 godinu 10 mjeseca

KAKO bi razvili bilo koji mišić na tijelu potrebno je kombinirati nekoliko vježbi, stoga ako želite čvrste i lijepo oblikovane mišiće stražnjice vaš trening bi trebao uključivati vježbe poput čučnja, iskoraka, podizanja kukova, bugarskog čučnja, nožnog kickback-a itd. Međutim, kada bi jednu vježbu morali odabrati kao najbolju za aktivaciju stražnjice, to bi bila vježba hip thrust

Hip thrust je jedna od najboljih vježbi za razvoj stražnjice jer kroz cijeli pokret opterećenje konstantno stvara najveću tenziju upravo na mišićima gluteusa. Osim stražnjice aktivirat će se i mišići zadnje lože, kvadricepsa i aduktora, a budući da za taj pokret nije potrebna velika snaga u leđima kao što je to slučaj kod nekih drugih vježbi, možete ovu vježbu raditi sa prilično velikom kilažom i povećati intenzitet treninga stražnjice.

Ovu vježbu možete izvoditi kao glavnu vježbu ili prije čučnja kako bi zamorili gluteus i na taj način ga što više aktivirali kasnije kod ponavljanja čučnja. Mijenjajte intenzitet i volumen, napravite 4-6 ponavljanja sa većom kilažom, a ponekad 12-15 ponavljanja s manjim opterećenjem. 

Kada izvodite hip thrust želite da je pokret ujednačen i pravilan, bez trzanja i poskakivanja. Koncentrirajte se da opterećenje podižete upirući se petama o pod i svjesnom kontrakcijom stražnjice pri gornjem dijelu pokreta. Spuštanje i podizanje opterećenja kontrolirajte mišićima. Ponavljanja mogu biti takva da stražnjicu spustite skroz do poda ili prije krećete prema gore, ovisno o tome kako vam odgovara. 

Pogledajte kako izvoditi hip thrust i držite se uputa.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje