FOTO: Facebookom hara novi virus! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 842 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Tech
FOTO: Facebookom hara novi virus!
Tech
"Ukoliko ste primili ovu poruku preko Facebook Messengera, bolje je ne otvarajte!"
Tech
IT
*** Objavljeno prije 7 godinu 7 mjeseca

Ukoliko vas još uvijek nije zahvatio ovaj virus na Facebooku, bolje se sada informišite.

 

Radi se o tome da vam na chat-u pošalju vašu sliku uz tekst koji vas privlači da otvorite link. Naime, u poruci stoji da imate objavljen neki video ili fotografije na interntu.

 

Kada uđete u želji da provjerite o kakvom se "vašem" sadržaju radi, naravno da se ništa ne pojavljuje već samo "Error 404". Kako naš vjerni čitalac Enes Markišić objašnjava, virus automatski šalje ovaj sadržaj svim vašim Facebook prijateljima.Virus će zahvatiti vaš profil čak iako ga niste vi otvorili, već neko prije vas koji se logovao na Facebook preko istog računara.

 

Takođe, ovaj virus pravi takozvani ,,extenision" na vašem browseru i spriječava vas da ga uklonite. Potom budete u nemogućnosti da obrišete neki post ili da ga editujete. 

 

Facebook ce primjetiti da u vašem sistemu postoji malware i automatski će vas izbaciti sa Facebooka i kada se ponovo ulogujete vidjecete ovu sliku.

 

 

Sve što je potrebno jeste da skinete njihov F-Secure koji će vam skenirati kompjuter i izbrisati sve malware tako da nastavite bezbjedno korišćenje Facebooka.

 

Kada završi sa radom, F-Secure će vam prikazati ovu sliku i to da je našao malware koji je obrisan. Sada ste bezbjedni.

 

 

Sljedeći put razmislite dva puta o otvaranju nečeg nepoznatog i sumnjivog, jer virusi postaju sve jači tako da ih ponekad programi ni ne prepoznaju.

 

Podijelite ovo sa vašim Facebook prijateljima kao upozorenje!

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje