Mrljevići dobili novi asfalt | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 996 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Završena ulaganja u putnu infrastrukturu planirana za ovu godinu
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 5 godinu 8 mjeseca

Prvi sloj asfalta u naselju Mrljevići rađen je prije 20 godina i to negdje pet centimetara, negdje tri, negdje četiri tako da se to moralo krpiti više puta uz pomoć mještana koji su sami nabavljali materijal za krpažu istog, priča mještanin Rahman Bećarević dok mašine polažu novi afsalt debljine 7 centimetara na toj istoj dionici.

 

 

Toga danas nema, bar ne na području opštine Banovići. Svaki metar asfalta na području Banovića položen je bez finansijskog učešća mještana. I ova, trinaesta dionica asfalta, urađena samo u ovoj godini, finansirana je iz budžeta Općine Banovići, a uz pomoć Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

 

 

– Ovim projektom Općina Banovići je završila ciklus projekata i investiranja u putnu infrastrukturu za ovu godinu. U ovoj godini investirali smo ukupno 1.200.000 konvertibilnih maraka u rekonstrukciju i asfaltiranje i ukupno smo asfaltirali 13 dionica, kazao je pomoćnik načelnika Amir Mrkonjić i dodao da je ova današnja dionica duga 800 metara i ukupne finansijske vrijednosti  93 hiljade konvertibilnih maraka.

 

 

Za mještane je ovo prava poslastica na kraju kalendarske godine, mada kako kažu, voljeli bi još da im se provede javna rasvjeta.

 

 

– Nije loše bilo ni prije ali ovo što je danas urađeno je još bolje, ovo je za ove naše vozače, za ovu našu dječicu najbolje, samo bi voljela da nam još djeci prođe rasvjeta i sve bi bilo uredu, kazala je mještanka Rahima Idrizović.

 

 

Sa ovim projektom nije okončana građevinska sezona u Banovićima. Lokalna zajednica privodi kraju još nekoliko započetih infrastrukturnih projekata a među njima i pet vodovoda kojima će se obezbijediti dodatne količine vode i značajno poboljšati stanje vodosnabdijevanja.

 

Izvor: Općina Banovići / banovici . net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje