Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 996 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima
Vijesti
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 5 godinu 9 mjeseca

Ugovor o zajedničkoj implemetaciji projekta „Poboljšanje uslova obrazovanja – Banovići“ potpisali su u ime Općine Banovići načelnik Midhat Husić i u ime World Vision Internationaln – Podured Tuzla  direktorica Larisa Klepac. Kroz ovaj projekat relizirat će se pet projekata u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi na području opštine Banovići u okviru kojih će se poboljšati uslovi obrazovanja djece i mladih.

 

Zajednički projekti su učinkovitiji


– Zajedno sa našom prijateljskom organizacijom uradit ćemo ono što je trenutno najpotrebnije našim školama i što će omogućiti bolje uslove obrazovanja djece i mladih u školama. Za te namjene smo iz općinskog budžeta obezbjedili ukupno 17 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je načelnik Husić i dodao da je svaki zajednički projekat uvijek učinkovitiji nego puno više pojedinačnih.

 

Ukupna vrijednost svih projekata je 34 hiljade konvertibilnih maraka, a finansirat će ih zajedno Općina Banovići kao sufinansijer i World Vision International kao nosioc implementacije projekta.

 

Početak implementacije projekata nastupit će odmah nakon izbora izvođača radova. U okviru ovih projekata  izvršit će se sanacija staklenih zidova u hodnicima O.Š. „Banovići“, rekonstrukcija javne rasvjete u Područnoj školi „Oskova“ , umrežavanje računara u O.Š. „Banovići Selo“ , opremanje sportskim učilima u O.Š. „Treštenica“  kao i opremanje kabineta stranih jezika u MSŠ „Banovići“.

 

Krajnji rok za implementaciju projekata je 31. oktobra ove godine.

 

Općina Banovići/banovici . net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje