Općina Banovići intenzivno radi na uspostavi adresnog registra | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1015 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Općina Banovići
Općina Banovići intenzivno radi na uspostavi adresnog registra
Općina Banovići
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 5 godinu 4 mjeseca

Općinski načelnik Midhat Husić potpisao je sa Federalnom geodetskom upravom akt o saradnji za uspostavu ADRESNOG REGISTRA za područje općine Banovići.

 

Uspostava adresnog registra u Federaciji Bosne i Hercegovine  implementira se  od strane  Federalane uprave  za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine  u saradnji sa  Geodetskom upravom kraljevine Švedske (“lantmateriet”)  kroz CILP projekat (CILAP –  izgradnja kapaciteta  za unaprijeđenje zemljišne administarcije i procedura u Bosni i Hercegovini).

 

Od momenta pristupa navedenom projektu  općina Banovići  putem resorne službe za   Opću upravu geodetske i imovinsko pravne poslove i katastar  intenzivno radi na ovom projektu za područje općine Banovići.

 

Do sada su prikupljeni podaci sa područja naseljenog mjesta Banovići -grad  te isti obrađeni i dostavljeni u Federalnu geodetsku upravu na provjeru i unos u elektronsku bazu podataka  koja će u konačnici  biti uspostavljena  za cijelu općinu Banovići.

 

Cilj kreiranja adresnog registra je utvrđivanje tačnih adresa, kao i označavanje svih objekata koji do sada nisu bili numerisani, odnosno koji su nosili oznaku „b.b”.

 

Adresni registar bit će povezan  s podacima geodetske uprave u Bosni i Hercegovini i osnova za izdavanje korektnih identifikacijskih dokumenata,  registraciju građana, rješavanje komunalnih problema, izdavanje raznih dozvola, statističke potrebe itd.

 

Općinski načelnik

Midhat Husić

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje