Održana promocija knjige Seada Husića Belog | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 838 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

STVARI
Održana promocija knjige Seada Husića Belog
STVARI
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 4 godinu 3 mjeseca

Sinoć je u prostorijama BKC-a u Banovićima održana promocija knjige pod naslovom Stvari bosanskohercegovačkog pjesnika Seada Husića.

 

O knjizi su govorili Hadžem Hajdarević i Safet Berbić. Moderatorica je bila Aida Horvat-Aličković a muzički dio priredio je Edis Dostović Struja, koji je starim baladama podsjetio na neka druga vremena.

 

Knjiga Stvari nagrađena je na Fondaciji za izdavaštvo u Sarajevu za 2017. godinu. “Knjiga je, za one koji su je već pročitali, pomalo neobična i napisana u jednom drugom ključu nego što bi se, možda, očekivalo. Sretan sam zbog ove knjige”, rekao je autor knjige. "Anadiploza je dominantna stilska figura Husićeve stihozbirke Stvari.

 

Ona, istim riječima ili asocijativnim nagovještajima, plete neraskidivu mrežu među stihovima tvoreći od svih pjesama jedinstven i neponovljiv umjetnički dojam." (Safet Berbić) “Onaj ko bude proučavao poeziju s početka 21. stoljeća u Bosni, kako se kod nas živjelo u to vrijeme, sigurno je da će čitati poeziju Seada Husića”, rekao je, između ostalog, na promociji knjige Hadžem Hajdarević.

 

Promocija je bila jako uspješna, što se može vidjeti na fotografijama. Ovo je prva promocija ove knjige. Naredne promocije uskoro na našem kantonu i šire. Promocija je održana u organizaciji JU Javna biblioteka Banovići i JU Centar za kulturu i informisanje Banovići.

 

 

 


NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje