Banovićanin Denis Haličević odlazi u Tursku! | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1254 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Košarka
Banovićanin Denis Haličević odlazi u Tursku!
Košarka
Banovići - TK
Sport
*** Objavljeno prije 6 godinu 5 mjeseca

Samir Selesković nekadašnji reprezentativac BiH i sadašnji glavni trener za individualni razvoj igrača turskog Tofaša u proteklom periodu dva puta je KKABC BASKET” koji sa uspjehom u Tuzlanskom kantonu vodi jedan od najboljih razvojnih trenera na Balkanu Ozren Selesković.


Razlog je 15-godišnji i 1,99m visoki talentovani košarkaš Denis Haličević iz Banovića koji nastupa za KK “ABC BASKET”, a koji će danas sa Samirom Seleskovićem otputovati u Bursu gdje će dvije sedmice trenirati sa Tofašem.

 

Samir Selesković: Može igrati u najvišem rangu u Turskoj

– Na sugestiju Ozrena ranije smo počeli pratiti Haličevića u ABC Basketu i prepoznali da bi on, uz dobar razvoj karijere, mogao biti stranac koji će igrati u najvišem rangu u Turskoj. Vrlo smo zainteresirani za Halićevića – kaže Samir Selesković čiji je klub Tofaš Bursa dvostruški šampion Turske, a trenutno drugoplasirani u Turskoj i učesnik Eurokupa.

 

Ozren Selesković: Haličević želi igrati za BiH


Ozren Selesković posebno je naglasio kako Haličevićev odlazak u Tursku neće značiti i njegovo prihvatanje turskog državljanstva, što je ustaljena praksa za mlade igrače koji se tim potezom žele domoći boljeg statusa u Turskoj.

 

– Denis je patriota i već se izjasnio kako mu je želja da, dođe li do tog nivoa, isključivo igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Prošle godine je bio najmlađi, ali najbolji na testiraju Košarkaškog saveza BiH i on svoju internacionalnu karijeru želi graditi kao reprezentativac BiH. – poručuje Ozren Selesković, inače prvi trener Jusufa Nurkića.

 

bih.ba/abc/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje