Oslobađanjem plaćanja putarine na dizel ušteđena 3 miliona KM | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Olakšica za rudnike FBiH
Oslobađanjem plaćanja putarine na dizel ušteđena 3 miliona KM
Olakšica za rudnike FBiH
"Najvećem potrošaču goriva u Federaciji BiH, Rudniku mrkog uglja "Banovići" 2016. godine je odobreno oko 14 miliona litara, a potrošeno je oko 13 miliona, tako da je na osnovu oslobođenog dijela za putarinu ostvarena ušteda za oko 3,3 miliona konvertibilnih maraka."
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 3 mjeseca

Izvršni direktor za tehničke poslove RMU "Banovići" Ibrahim Lapandić kazao je da im je u 2017. odobreno 14 miliona i 400 hiljada KM a da su dosad potrošili deset miliona."Već tu imamo nekakvu pomoć od dva miliona i 535 hiljada KM, tako da je to dobra pomoć rudnicima a i oslobađanje od putarine je upravo to jer naša teška mehanizacija ne izlazi u javni saobraćaj nego troši naftu samo za potrebe proizvodnje uglja", ističe Lapandić.Rudnicima "Kreka" Tuzla i "Đurđevik" za 2018. odobren je gotovo jednak iznos, po 3.360.000 litara."Godinama imamo zaostalu otkrivku, koja stvara određene probleme, a jedan od troškova je nafta. Ukoliko imamo tu oslobađanja putarine to će se odraziti na samo poslovanje", kazao je direktor RMU "Đurđevik" Samir Hadžić.Odluka o oslobađanju rudnika od plaćanja putarina na dizel gorivo prvi put je stupila na snagu 2012. i od tada se svake godine utvrđuje iznos godišnje potrošnje, zavisno od potreba i mogućnosti.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje