Galija - U susret 8. martu | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1287 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

TK - Dešavanja
Galija - U susret 8. martu
TK - Dešavanja
Koncert uz najljepše ljubavne pjesme
Dešavanja
Najave
*** Objavljeno prije 9 godinu 3 mjeseca

Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe Galija, već tada poznat u Nišu kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rok grupu za ucesće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša. Prva proba grupe održana je 04.01.1976. godine u prostorijama Doma kulture u Nišu.


Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani “Galija” poznatoj po tome sto su se u njoj okupljali umjetnici i boemi grada Niša. Poslije početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rješenje.Tridesetdevet godina na sceni, dvadesetak albuma i 
kompilacija iza sebe. Sve to govori da se radi o izuzetbnom muzičaru. Pregršt brojeva i 
emocija ... - brojeve na stranu, emocije sa sobom i vidimo se na koncertu u Palmi. Sa Nešom će na drugoj akustičnoj gitari na bini svirati sjajni Goran Vučetić, njih dvojica godinama surađuju.

Cijena karte u predprodaji 8 KM, a na dan koncerta  10 KM.

 

Ovako je to izgledalo u februaru prošle godine na koncertz Galije u Domu mladih.

 

Tuzla, Dom mladih/Palma - nedjelja 8.3.2015. 21h

Promoter : KUĆA MUZIKE I ZABAVE panta rhei i Klub Palma/Dom mladih Tuzla

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje