Četiri osobe poginule u nesreći na kopu Dubrave | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 831 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Živinice - Crna hronika
Četiri osobe poginule u nesreći na kopu Dubrave
Živinice - Crna hronika
Od ponoći na mjestu nesreće su pripadnici Čete za spašavanje Rudnika Kreka, Federalna rudarska inspekcija, pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i kantonalni dežurni tužilac.
Banovići - TK
Crna Hronika
*** Objavljeno prije 7 godinu 4 mjeseca

Kako FTV saznaje, Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Edin Herić poginuli su kada se na njih obrušila zemlja na Površinskom kopu Dubrave nakon zemljotresa koji je sinoć pogodio područje Tuzlanskog kantona. Nesreću je preživjela jedna osoba. Oni su poginuli na radilištu gdje se vrši otkopavanje uglja. Prema prvim informacijama, riječ je o osobama koje nelegalno kopaju ugalj. Oni su, saznaje FTV, u međusmjeni ušli s dva traktora na radilište, gdje je otkopan ugalj i gdje je mehanizacija rudnika Dubrave i s bagera pretovarali ugalj u traktore. Tom prilikom sloj zemlje se obrušio na njih, pri čemu je, kako je navedeno FTV-u, zatrpan traktor i bager. Prema riječima Nurage Duranovića, federalnog rudarskog inspektora, još se nije došlo do tijela nastradalih jer se radi o velikim količinama materijala koji se na njih obrušio - od četiri do pet hiljada kubika. Ulazak fizičkih lica u sam krater kopa evidentiran je tek odnedavno. Pošto je eksploataciono polje Površinskog kopa Dubrave jako veliko - prostire se na tri općine - teško ga je fizički štititi, a već godinu dana traje tender za angažiranje zaštitarske agencije koja bi čuvala kop, pojašnjava Duranović.   

 

Od ponoći na mjestu nesreće su pripadnici Čete za spašavanje Rudnika Kreka, Federalna rudarska inspekcija, pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i kantonalni dežurni tužilac. 

banovici.net | federalna.ba

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje