Mladi CK naše opštine obilježili Međunarodni dan volontera | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1034 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vi ste naš ponos, snaga i budućnost
Mladi CK naše opštine obilježili Međunarodni dan volontera
Vi ste naš ponos, snaga i budućnost
  Banovići - TK
  Crveni križ
  *** Objavljeno prije 3 godinu 11 mjeseca

  Međunarodni dan volontera proglasila je opšta skupština Ujedinjenih naroda 17.12. 1985. godine. Od tada pa do danas se svakog 5. Decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. 

   

  Naš grad se može pohvaliti izuzetno organizovanim i obučenim mladim ljudima koji djeluju u okviru Crvenog križa općine Banovići. 

   

   

  Podsjetimo da već dugi niz godina mladi Crvenog križa općine Banovići svojim volonterskim angažmanom obavljaju poslove: kućne njege, pružanja i edukacije iz prve pomoći, pripreme za odgovor na katastrofe, borbe protiv spolno prenosivih bolesti i bolesti ovisnosti, realizacije humanitarnih akcija i akcija solidarnosti, borbe protiv TBC-a, realizacije akcija dobrovoljnog darivanja krvi i još mnogo toga. 

   


  Bitno je napomenuti kako je CK naše opštine  organizator i učesnik brojnih takmičenja na opštinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou, na kojima su naše mlade sugrađanke i sugrađani ostvarili više nego zapažene rezultate osvojivši brojna priznanja i pehare. 

   

   

   

  Ti vrijedni mladi ljudi su na skroman i dostojanstven način proslavili "svoj" dan, a kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji. 


   

  Administrativni tim našeg  portala mladim CK  čestita Međunarodni dan volontera i  odaje im priznanje  za sve ono što su dosada uradili za naš grad i našu Opštinu, te im želi   još mnogo uspjeha u njihovom daljnjem radu.

  Svakako da njihov humani volonterski rad ne smije i neće ostati neprimjećen. 


   

  Autor: Admir HRNJIČIĆ 

  NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

  Get Adobe Flash player

  PIK.ba - Svijet Kupoprodaje