David Bernstein poziva na bojkot Mundijala u Rusiji i Kataru | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1263 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Pritisak na FIFA-u
David Bernstein poziva na bojkot Mundijala u Rusiji i Kataru
 Pritisak na FIFA-u
" Bivši predsjednik Engleskog fudbalskog saveza David Bernstein tvrdi da se mora nešto poduzeti protiv korupcije u FIFA-i tokom organizacija Mundijala u Rusiji i Kataru, a da bi se moglo razmisliti i o bojkotu predstojećeg Mundijala"
Sport
Nogomet
*** Objavljeno prije 9 godinu 6 mjeseca

Bivši predsjednik Engleskog fudbalskog saveza David Bernstein tvrdi da se mora nešto poduzeti protiv korupcije u FIFA-i tokom organizacija Mundijala u Rusiji i Kataru, a da bi se moglo razmisliti i o bojkotu predstojećeg Mundijala, prenosi Anadolu Agency (AA).Bernstein je za britanske medije komentirao navode o korupciji u vezi sa organizacijom Svjetskog prvenstva u Rusiji  2018. i u Kataru 2022. godine i tom prilikom kazao da se mora poduzeti ozbiljan potez.„Ukoliko se ne poduzme ništa, Engleska bi mogla razmisliti da se povuče sa prvenstva u Rusiji. Međutim, nije dovoljno da to uradi samo jedna reprezentacija. Da sam i dalje u Savezu, uradio bih sve da u tom pravcu ohrabrim i druge članice UEFA-e. Siguran sam da bi nas mnogi podržali, ali moramo preći sa riječi na djela“, kazao je Benstein.Bernstein tvrdi da bi bojkot važnih reprezentacija zasigurno stvorio pritisak na FIFA-u jer se ne može ni zamisliti organizacija Svjetskog prvenstva bez jakih UEFA-inih reprezentacija poput Njemačke, Italije, Španije, Francuske ili Holandije.„Uprava FIFA-e je sve gora. To je postala totalitarna organizacija. Ta vlast me podsjeća na SSSR. Ko god kaže svoje mišljenje bude izložen pritiscima. Dodjela domaćinstva Mundijala Kataru je najkomičnija sportska odluka u historiji. Mogli su ga dati i Irskoj u periodu zime. Nisu to realne odluke“,
tvrdi Bernstein.Engleska je bila kandidat za organizaciju Mundijala 2018. i 2022. godine koji su dodijeljeni Rusiji i Kataru. Englezi su potom optužili rukovodstvo FIFA-e da su primili mito od pomenutih država. Slučaj je okončan odlukom Etičkog komiteta FIFA-e koji je utvrdio da nije bilo propusta u procesu izbora domaćina pomenutih Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje