Svečano otvorenje mesdžida na Odžaku | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1276 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

MIZ Banovići
Svečano otvorenje mesdžida na Odžaku
MIZ Banovići
Banovići - TK
Miz
*** Objavljeno prije 9 godinu 8 mjeseca

U petak i subotu (19. i 20. septembra) održana je ceremonija svečanog otvorenja mesdžida na Odžaku, džemat Banovići Selo. Program je počeo u petak navečer gdje su pred prepunim mesdžidom i haremom mesdžida imami sa našega Medžlisa kao i neki imami sa susjednih medžlisa proučili mevlud. Poslije mevludskog programa prisutnima se sa čestitkom obratio Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice mr. Sead ef. Mrahorović. Poslije Glavnog imama vaz je održao gost predavač Hafiz Esmir ef. Selimović.


U subotu, sa početkom u 11 sati i 30 minuta je počela ceremonija svečanog otvorenja. Iako je vrijeme bilo izuzetno kišovito otvorenju je prisustvovao zaista veliki broj vjernika. Pored imama sa područja Medžlisa Islamske zajednice Banovići otvorenju su prisustvovali i izaslanik muftije tuzlanskog Šefko ef. Sulejmanović, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koji se prisutnima obratio odgovarajućim predavanjem, te izaslanik reisu-l-uleme direktor Karađoz-begove medrese u Mostaru prof. Hafiz Aid ef. Tulek koji je, također održao predavanje.

 

Otvorenju je prisustvovao i predsjedavajući općinskog vjeća općine Banovići Nermin Delagić koji je ukazao na značaj saradnje između Medžlisa Islamske zajednice Banovići i općine Banovići te naglasio značaj jedinstva među muslimanima. Na kraju ceremonije dodijeljena su priznanja za najveće vakife a ključevi mesdžida su predati u ruke izaslaniku reisu-l-uleme čime je simbolično mesdžid Odžak predat u vlasništvo Islamske zajednice. Nakon predaje ključeva klanjan je podne namaz u novootvorenom mesdžidu.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje