Ramazanske aktivnosti u Narodnoj kuhinji "Imaret" | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1264 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

MIZ
Ramazanske aktivnosti u Narodnoj kuhinji "Imaret"
MIZ
Banovići - TK
Miz
*** Objavljeno prije 9 godinu 10 mjeseca

Narodnja kuhinja "Imaret", koja djeluje u okviru Regionalnog odbora Merhamet Tuzla, sa dnevnim obrocima brine o 3.500 građana.U vrijeme Ramazana u ovoj kuhinji osim redovnih obroka pripremaju i iftare za porodice šehida, invalida i demobilisanih boraca, te druge ugrožene kategorije stanovništva.

 

Tuzlarije


- Svako veče se priprema oko stotinu obroka za postače, ali se puno veći broj iftara daje u vidu paketa namijenjenih za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Narodne kuhinje. Posebno vodimo brigu oko boračke populacije i na ovaj način im odajemo priznanje, kazao je Adil-ef. Pezerović, direktor Narodne kuhinje "Imaret".

 

TuzlarijeIftari se pripremaju i za prijatelje kuhinje, a otvoreno je i nekoliko novih punktova za podjelu hrane.- Zbog poplava i klizišta otvorili smo nove punktove i to u Crnom Blatu, Kojšinu i Požarnici, tako da trenutno imamo 18 prostora gdje se dijeli hrana. Konkretno u gradu Tuzli imamo prijavljenih 2.600 korisnika, a hrana se dijeli u devet mjesnih zajednica. Punktovi su otvoreni prije svega da naši korisnici ne bi imali dodatne troškove plaćanja prijevoza. Ulažemo maksimalne napore da pomognemo građanima jer znamo svi da je izuzetno teška ekonomska situacija – dodaje Pezerović.

 

TuzlarijeKonstantan problem Narodne kuhinje su zalihe hrane, a svaka pomoć je dobro došla.- Narodna kuhinja ne raspolaže rezervama hrane, a uz tešku materijalnu situaciju u zemlji razumljivo je zašto imamo veliki broj novih zahtjeva za korištenje naših usluga. Očekujemo i od Vlade Tuzlanskog kantona da uplati tranše kako bi rad Narodne kuhinje bio neupitan – kaže Pezerović.Prema islamskom vjerovanju u Ramazanu, svaki dan treba nahraniti jednog postača, to jeste počastiti ga iftarom, jer je Allahov Poslanik rekao: "Ko nahrani postača, ima nagradu kao i onaj ko je postio´´. Međutim, na dobra djela ne treba zaboraviti ni tokom cijele godine, jer broj gladnih u našoj zemlji stalno raste.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje