FIFA dala Ukrajini rok do 15. maja | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1067 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Organizacija EP 2015
FIFA dala Ukrajini rok do 15. maja
 Organizacija EP 2015
" Upravni odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) dao je rok Ukrajincima do 15. maja da se izjasne jesu li spremni organizirati Europsko prvenstvo 2015. godine"
Sport
Košarka
*** Objavljeno prije 9 godinu 11 mjeseca

Upravni odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) dao je rok Ukrajincima do 15. maja da se izjasne jesu li spremni organizirati Europsko prvenstvo 2015. godine.

Ukrajina zbog teške političke situacije u zemlji razmišlja može li organizirati košarkaški EURO. Francuska je već zvanično istaknula kandidaturu da je zamijeni, a zanimanje je pokazala i Srbija, javio je Tanjug.

FIBA je na sastanku u Muenchenu istaknula podršku i razumijevanje za nastale probleme u toj zemlji, i dala Ukrajini rok do 15. maja da se izjasni, ali i da se razmotre drugi kandidati koji bi mogli preuzeti organizaciju prvenstva.

Uz to, FIBA i Ukrajina su se složili da organizaciju ovogodišnjeg Europskog prvenstva za igrače do 18 godina u B diviziji, koju je dobio Donjeck, preseli na drugu lokaciju, u Bugarskoj. 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje