FIFA dala Ukrajini rok do 15. maja | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1253 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Organizacija EP 2015
FIFA dala Ukrajini rok do 15. maja
 Organizacija EP 2015
" Upravni odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) dao je rok Ukrajincima do 15. maja da se izjasne jesu li spremni organizirati Europsko prvenstvo 2015. godine"
Sport
Košarka
*** Objavljeno prije 1 decade 2 mjeseca

Upravni odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) dao je rok Ukrajincima do 15. maja da se izjasne jesu li spremni organizirati Europsko prvenstvo 2015. godine.

Ukrajina zbog teške političke situacije u zemlji razmišlja može li organizirati košarkaški EURO. Francuska je već zvanično istaknula kandidaturu da je zamijeni, a zanimanje je pokazala i Srbija, javio je Tanjug.

FIBA je na sastanku u Muenchenu istaknula podršku i razumijevanje za nastale probleme u toj zemlji, i dala Ukrajini rok do 15. maja da se izjasni, ali i da se razmotre drugi kandidati koji bi mogli preuzeti organizaciju prvenstva.

Uz to, FIBA i Ukrajina su se složili da organizaciju ovogodišnjeg Europskog prvenstva za igrače do 18 godina u B diviziji, koju je dobio Donjeck, preseli na drugu lokaciju, u Bugarskoj. 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje