Sužen izbor kandidata za ministra policije TK | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 996 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

TK
Sužen izbor kandidata za ministra policije TK
TK
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 1 decade 4 mjeseca

Kako saznaje RTV Slon zvanični kandidati za ministra unutrašnjih poslova TK su Admir Jukan, načelnik Sektora za informatiku MUP-a TK, Edin Altumbabić, koordinator i analitačar PU Tuzla i Nedžad Durmić šef Odjeljenja za administraciju pisarnica PU Tuzla.

 Jukana prema dostupnim informacijama kandiduje Sindikat policije MUP-a TK, Altumbabića Udruženje građana demobilisanih policajaca 1992. – 1995. ‘’Manevarac’’, dok je Durmić najozbiljniji kandidat, budući da je, u jednom danu podržan od strane više sindikata radnika sa područja Tuzlanskog kantona, mnogobrojnih udruženja građana, saveza i organizacija.

Podsjećamo, podršku Durmiću pružili su, između ostalih, radnici Polihema, Poliolchema, kako kažu, u dogovoru sa sindikatima  iz drugih firmi, čiji radnici već godinama traže svoja osnovna prava.

Radnici, ali i predstavnici osoba sa invaliditetom u FBiH ističu da bi se na ovaj način ispunio zahtjev građana, odnosno da Kanton ima nestranačke ministre, ljude koji rade u korist građana i koji imaju dobar ugled.

Prijedlozi sa imenima kandidata za ministra dostavljeni su mandataru za sastav Vlade TK, kao i predsjedniku Skupštine TK Slađanu Iliću.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje