Bahrija Umihanić premijer Tuzlanskog kantona | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 994 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

TK
Bahrija Umihanić premijer Tuzlanskog kantona
TK
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 9 godinu 3 mjeseca

Predsjednik i zamjenici predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, Muhamed Šadić i Zlatko Šimić danas su održali sjednicu na kojoj su, u skladu sa Ustavom Tuzlanskog kantona i Poslovnikom Skupštine Tuzlanskog kantona, održane konsultacije i donesena odluka u vezi prijedloga kandidata za premijera Tuzlanskog kantona.

Nakon obavljenih konsultacija, a imajući u vidu ranije ustanovljene principe i zahtjeve građana, donesena je odluka da se kandidatu prof.dr. Bahriji Umihaniću daje mandat za premijera Tuzlanskog kantona.

Navedeni kandidat predložen je i podržan od strane Kluba poslanika BPS-a, Kluba poslanika Narodne stranke radom za Boljitak, četiri samostalna poslanika (Saliha Šabovića, Alije Azabagića, Zorana Jovanovića i Džemala Jukana), Kluba poslanika SDP-a, Kluba poslanika SBiH i Kluba poslanika HDZ-a, te uz zaključak da se Klub poslanika SDA ne protivi imenovanju navedenog kandidata, što čini široku podršku u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Nakon davanja mandata navedenom kandidatu za premijera, mandatar je obavezan dostaviti prijedloge kandidata za ministre u Vladi, i to najmanje 10 dana prije održavanja sjednice Skupštine TK, nakon čega će Skupština Tuzlanskog kantona potvrditi imenovanje premijera i ministara, odnosno Vlade TK.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje