Prijevremeni izbori za načelnika Banovića: SDA čeka pobjedu, a SDP promjene | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1260 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Izbori 2014
Prijevremeni izbori za načelnika Banovića: SDA čeka pobjedu, a SDP promjene
Izbori 2014
"U Banovićima će 16. februara biti održani prijevremeni izbori, na kojima će oko 20.000 birača birati novog načelnika. "
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 1 decade 4 mjeseca

Centralnoj izbornoj komisiji naše zemlje su prijavljeni kandidati Midhat Husić iz SDA i Sead Ribić iz SDP-a. Krajem 2013, na sjednici Općinskog vijeća Banovići je donesena odluka o opozivu načelnika Bege Birparića iz SDA. Ubrzo je održan i referendum na kojem su ga građani smijenili, nakon čega su zakazani izbori.

Podrška rudnicima

Kako su Banovići vjerovatno najveće biračko uporište SDA u BiH, Husić, koji je v. d. načelnika, očekuje apsolutnu pobjedu, a nakon 16. februara prvi cilj mu je saniranje budžeta.

- Onda idemo dati punu podršku projektima rudnika. Danas (jučer, op. a) smo imali sjednicu Općinskog vijeća, usvajanje regulacionog plana oko načina i raspisivanja tendera za strateškog partnera za termoelektranu. Tu Opština mora dati svoj doprinos i staviti se na raspolaganje. Idemo u izgradnju infrastrukturnih projekata, imamo i one iz turizma, projekte koji su planirani oko pruge, kazao nam je Husić, navodeći da pobjedu očekuje jer SDA u ovoj općini odlično funkcioniše, a i napravljena je dobra konekcija sa narodom.

- Mi svaka tri mjeseca obilazimo sve mjesne zajednice. U toku smo svih belaja i problema ljudi. Sve to rješavamo jedno po jedno, što se riješiti može, kazao nam je Husić.

Njegov protukanditat Ribić je izjavio da bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u Banovićima, postoji nada da se neke stvari mogu promijeniti i uraditi.

Potencijala ima

- Ali, prvi zadatak je zaustaviti ekonomski pad, utvrditi pravo stanje i prave obaveze u budžetu. Onda praviti projekciju. Imamo dosta problema, ali nemamo viziju i strategiju na općinskom nivou. Međutim, ima potencijala koji sve mogu izvući. Imamo razne resurse, a najvažniji je ljudski potencijal, kazao nam je Ribić, navodeći da SDA u ovoj općini vlada od 1990. godine, te da sve što je dobro i loše urađeno pripada ovoj političkoj partiji.

Naveo je da je kampanja ove stranke prekinuta i odgođena do daljnjeg, zbog bezbjednosne situacije i zbog serije protesta u našoj zemlji. SDA je ovih dana održana nekoliko skupova u Repniku i Banović-Selu, gdje se, po običaju, skupilo nekoliko hiljada ljudi. Od 22 vijećnika u Općinskom vijeću Banovići, SDA ima njih 17.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje