Određen pritvor za sedam osoba | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 820 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Kantonalno tužilaštvo TK
Određen pritvor za sedam osoba
Kantonalno tužilaštvo TK
Banovići - TK
Crna Hronika
*** Objavljeno prije 8 godinu 5 mjeseca

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje pritvora za Nisveta Numanovića (37), Elvedina Numanovića (30), Suvada Kuranovića (35), Selmira Huskića (25), Elvedina Karahasanovića (39), s područja Općine Zavidovići, te Seniba Avdića (19) i Avdu Smajlovića (50) s područja Općine Banovići, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa većim brojem teških krađa počinjenih na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije

Postoji osnovana sumnja da su braća Numanović organizirali grupu kojoj su pripadali i pomenuti, a koja je u 10 općina Tuzlanskog kantona u periodu od oktobra 2013. do januara 2014. godine počinila 27 teških krađa. Prilikom činjenja ovih krivičnih djela otuđivali su i automobile, pomoću kojih su kasnije odlazili na različite lokacije i provaljivali u prostorije benzinskih pumpi, stambenih i poslovnih objekata, vikendica, trgovina, trgovinskih centara, trafika, štala i drugih objekata, te otuđivali uglavnom visokotarifnu robu, alate i mašine, stoku i gorivo. Procjenjuje se da su činjenjem ovih krivičnih djela pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 60.000 KM. Ukradenu robu i predmete su prodavali ili zadržavali za vlastite potrebe.

Tuzlarije

Protiv ovih lica je donesena naredba o provođenju istrage i jučer su ispitani u prostorijama Tužilaštva.

U toku su provjere i istražne radnje o djelovanju ovih osoba u dužem vremenskom periodu vezane za veći broj drugih teških krađa na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona. U skladu sa ovim Tužilaštvo će u narednom periodu najvjerovatnije proširiti istragu za ova lica.

Tuzlarije

TuzlarijePodsjećamo, u koordiniranoj akciji policije iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, urađenoj u saradnji sa ovim Tužilaštvom i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, izvršeni su pretresi objekata koja su ova lica koristila na području Zavidovića i Banovića. Tom prilikom osumnjičene osobe su lišene slobode, te je pronađena određena količina ukradenih predmeta.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.


Odjel za odnose s javnošću
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

(banovici.net)

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje