Preraspodjela sredstava u Budžetu TK za 2014. godinu | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1261 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vlada TK
Preraspodjela sredstava u Budžetu TK za 2014. godinu
Vlada TK
"Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici utvrdila dva amandmana na Prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu. "
Banovići - TK
Politika
*** Objavljeno prije 1 decade 6 mjeseca

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici utvrdila dva amandmana na Prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu.  

Za podršku povratku prognanih osoba povećan je iznos od 350.000,00 KM u okviru kapitalnih izdataka drugim nivoima vlasti. Sredstva su neophodna za dodjelu pomoći općinama i mjesnim zajednicama u koju su se vratili povratnici za izgradnju infrastrukture kao što su putevi, mostovi te električne, vodovodne i kanalizacione mreže.

Također, Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak povećavana su sredstva za 30.000,00 KM u okviru tekućih transfera neprofitnim organizacijama u cilju sufinansiranja Projekta „Sistem socijalnog stanovanja odnosno izgradnje zgrade sa 16 stanova za socijalno najugroženije porodice.

Ukupno povećanje na ovim pozicijama u iznosu od 480.000,00 KM izvršeno je smanjenjem sredstava  za kapitalne izdatke budžetskim korisnicima u iznosu od 200.000,00 KM i otplatu domaćih pozajmljivanja u iznosu od 280.000,00 KM  tako da je ukupan iznos Prijedloga Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu ostao nepromijenjen.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje