Elektronski sistem naplate uskoro u vozilima Litvatrans Banovići | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Obavještenje!
Elektronski sistem naplate uskoro u vozilima Litvatrans Banovići
Obavještenje!
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 4 mjeseca

U cilju poboljšanja usluge koju pruža svojim putnicima, DD Litvatrans Banovići od 17.10.2017. godine  u svojim vozilima uvodi elektronski način naplate karata. Ovo je samo prva faza u projektu uvođenja naplate karata. U početnoj fazi radit će se o printanoj karti koju će vozač naplaćivati u gotovom novcu.

 

 

U drugoj fazi koja je planirana za realizaciju u vrlo kratkom roku, uvest će se vrijednosne Bus kartice, koje će funkcionisati na principu dopune. Putnik prilikom ulaska u autobus bira željenu relaciju,te prislanjanjem kartice na validator vrijednost novca na kartici se umanjuje za važeću cijenu. Potrošeni iznos na kartici se jednostavno dopuni na najbližem prodajnom mjestu po principu dopune za mobilni telefon.

 

Pored pojedinačnih, planirano je i  uvođenje elektronskih mjesečnih Bus karata, te Litvatrans dd Banovići poziva putnike da popune zahtjeve koje mogu preuzeti u prodajnim mjestima i dostave fotografiju za izradu kartice, ili da zahtjev popune putem online obrasca koji se nalazi na web stranici www.litvatrans.ba Mjesečna Bus kartica ima istu funkciju kao i dosadašnja mjesečna karta. Izdaje se na ime i prezime korisnika i ne može se prenositi na druga lica.

 

 

Uvođenje BusCard sistema u vozilima putnici dobivaju niz pogodnosti. Elektronski sistem naplate karata imaće veliki značaj za građane, pogotovo kada je riječ o onima koji autobuski prevoz koriste svakodnevno. Obzirom na način funkcionisanja omogućit će se brži protok putnika, jednostavnija kupovina karata zbog većeg broja prodajnih mjesta čime se smanjuje gužva i vrijeme čekanja, popust na cijenu pri korišteju vrijednosne kartice za plaćanje vožnje u vozilu, te brojne druge. Uvođenjem Bus Card sistema dd Litvatrans želi da približi svojim putnicima trendove javnog prevoza u Evropi sa razvijenim i kvalitetnim javnim prevozom.

 

DD Litvatrans još jednom poziva svoje putnike da ispune i predaju zahtjeve za izradu mjesečnih kartica kako bi se izbjegle gužve pri puštanju sistema.

 

Napominjemo da je DD Litvatrans usvojio Plan zaštite ličnih podataka koji je odobrila Agencija za zaštitu ličnih podataka, te da se podaci korisnika obrađuju u svrhu izdavanja kartice i da se, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, neće koristiti u druge svrhe ili odavati trećim licima.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje