Filmska grupa foto fino kluba iz Banovićima na Sarajevo film festivalu | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking


Filmska grupa foto fino kluba iz Banovićima na Sarajevo film festivalu
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 6 mjeseca

Filmska grupa iz Banovića u saradnji sa hemijskom školom Tuzla učestvuje na Sarajevo film festivalu.

 

Filmska grupa foto kino klub iz Banovića u saradnji sa videoekipom hemijske škole Tuzla ove godine učestvuju na Sarajevo film festivalu.

 

 

BH film program je uvrstio igrane filmove “Ema” i “Moj komšija Damir” u specijalnu projekciju zajedno sa ostalim BH filmovima. Igrani film “Moj komšija Damir” govori o komšijskim odnosima u jednoj sredini gdje dolazi do sukoba između stavova stanara.

 

Glavne uloge u filmu igraju: Aldin Sarić i Damir Čabrić

 

 

Poruka filma je da komšiluk ne čine samo ljudi nego i neke druge stvari. Treba napomenuti da je film ušao u uži izbor na film festivalu u Gruziji, te će kao takav biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na festivalu. Igrani film “Ema” govori o djevojčici koja je u saobraćajnoj nesrecći izgubila sluh i zbog toga ima poteškoce u komunikaciji.

 

 

U filmu se povremeno koristi jezik gluhonijemih osoba. Inače, foto kino klub iz Banovića i videosekcija hemijske škole u Tuzli u proteklih par godina predstavljaju svojim filmovima Bosnu i Hercegovinu u najboljem mogućem svjetlu. Značajno je za pomenuti nominacije na međunarodnim festivalima (DUFF – Dubrovnik, FIFES – Zagreb…) kao i druge nagrade na festivalima za mlade u regionu.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje