Poslanici usvojili informaciju o energetskoj dozvoli za izgradnju TE ”Banovići” | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
Poslanici usvojili informaciju o energetskoj dozvoli za izgradnju TE ”Banovići”
Vijesti
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 6 mjeseca

Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH data je saglasnost na Informaciju o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju TE ”Banovići” – blok 1-350 MW, investitora RMU Banovići.

 

Federalni premijer Fadil Novalić, tom prilikom, izrazio je uvjerenje da će u narednih 15 dana i Elektroprivreda BiH završiti svoj dio posla vezan za  ugovora o izgradnji TE Banovići.

 

Poslanici su usvojili  zaključak po kojem Parlament FBiH obavezuje Vladu FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i RMU ”Banovići” da uime FBiH nastave aktivnosti na izgradnji TE ”Banovići”, Blok 1 – 350 MW.

 

Također, usvojenim zaključkom ovlašćuje se Vlada FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i RMU ”Banovići” d.d. Banovići da uime Federacije BiH okončaju sve aktivnosti na zaključivanju potrebnih ugovora, i o tome informiraju Parlament FBiH.

 

Parlament FBiH obavezuje Vladu FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i RMU ”Banovići” d.d. da o svim fazama izgradnje informiraju PFBiH.

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje