Vlada FBiH dala saglasnost za izdavanje energetske dozvole za izgradnju TE Banovići | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1074 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

RMU Banovići
Vlada FBiH dala saglasnost za izdavanje energetske dozvole za izgradnju TE Banovići
RMU Banovići
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 10 mjeseca

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je  saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u postupku izdavanja energetske dozvole investitoru RMU „Banovići“ d.d. Banovići za izgradnju TE „Banovići“, instalisane nazivne snage 350 MW (1×350 MW), odobrene snage priključenja 350 MW (1×350 MW) i planirane godišnje proizvodnje električne energije od 2.252,3 GWh, čija izgradnja je planirana u granicama postojećeg eksploatacionog polja rudnika RMU „Banovići“ d.d. Banovići.

 

Premijer Federacije BiH je zadužen da informaciju, Zaključak Vlade Federacije BiH i Prijedlog zaključka Parlamenta Federacije BiH, uputi Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, te zatraži prethodnu saglasnost u postupku izdavanja ove dozvole kako bi nadležno ministarstvo moglo započeti aktivnosti propisane  Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja i izdavanju energetske dozvole.

 

rtvslon/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje