TTU energetik, uspješna poslovna priča | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1073 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

TK
TTU energetik, uspješna poslovna priča
TK
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 11 mjeseca

Osnivanjem Tvornice transportnih uređaja energetik, zadržana je okosnica metalske industrije u Tuzlanskom kantonu. Prema trenutnoj situaciji i stanju u ovoj kompaniji, sa sigurnošću se može reći da su na adresi 18. hrvatske brigade br. 25 u Tuzli svanuli bolji dani.

 

Svoju podršku dosadašnjim aktivnostima i planu za buduće djelovanje TTU-a energetik danas su, tokom posjete ovom privrednom društvu, izrazili predsjednik Skupštine i premijer Tuzlanskog kantona Senad Alić i Bego Gutić.

 

„Već ulaskom u krug fabrike osjeti se radna atmosfera i to je nešto što nas izuzetno veseli. Uz još neke primjere u našem kantonu, TTU energetik je dokaz da se fabrika, uz ispravne i iskrene namjere, može podići i iz pepela“, rekao je tokom posjete premijer Gutić i dodao da je Vlada učinila sve, a i u narednom će periodu biti stalna podrška razvoju TTU-a.

 

„Zadovoljstvo je čuti zvuk alata i radno angažovanih majstora u proizvodnim pogonima, a još je veće zadovoljstvo čuti da se cjelokupan proizvodni proces odvija u skladu sa predviđenom dinamikom i da TTU energetik prema predviđenim rokovima već vrši isporuku naručenih proizvoda“, riječi su predsjednika Alića.

 

Direktora TTU-a energetik Almir Zulić je istaknuo zadovoljstvo današnjom posjetom, te rekao da je TTU već premašio dosadašnja očekivanja.

 

„TTU energetik već upošljava oko 80 radnika, a do kraja juna ove godine očekujemo da bude radno angažovano oko 100 radnika. Značajan dio ovih radnika su radnici bivšeg TTU-a, ali smo uz prijem starijih radnika prinuđeni primati, odnosno naći balans i primati i mlađe radnike, koji će se u narednom periodu obučiti , te nakon odlaska starijih radnika u penziju, preuzeti proizvodnju“, rekao je direktor Zulić.

 

Interesirajući se za ranike bivšeg TTU-a, kontaktirali smo stečajnog upravnika, od koga saznajemo da se prema njima postepeno ispunjavaju zakonske obaveze, te je, u proteklim danima radnicima, koji su bili zaposleni u TTU-u, isplaćeno osam minimalnih plaća, za posljednjih osam mjeseci do otvaranja stečaja u ovom privrednom društvu.

 

nezavisni.ba/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje