Održano takmičenje za članove UG SRD "KLEN" Banovići | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

UG SRD "KLEN" Banovići
Održano takmičenje za članove UG SRD "KLEN" Banovići
UG SRD
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 9 mjeseca

Dana 14.05.2017 godine nedelja sa početkom u 08,30 sati na ribolovnoj stazi jezero Breštica u Banovićima, održano je Udruženjsko takmičenje u sportskom ribolovu za članove UG SRD "KLEN" Banovići, u disciplini "ulov ribe udicom na plovak".

 

Dobar odziv takmičara i lijepo vrijeme bili su presudni za kvalitetu takmičenja. Takmičenju je pristupilo devet "seniora" tri“ seniorke“ jedan“ junior“ U-20 jedna “juniorka“ U-20 jedna“kadetkinja“U- 15 i osam“kadeta“ U-15. Što čini ukupno dvadeset tri takmičara.

 

 

Takmičenje je otvorio predsjednik Udruženja Edin Muhić koji je prisutnim takmičarima uputio riječi dobrodošlice i svima zaželio dobre ulove uz sportsko nadmetanje. Da sve bude regularno i u skladu sa propisima pobrinuo se sudija Jamaković Šukrija Sa početkom takmičenja pa do kraja takmičenja lovila se bjelica, silverka,bodorka, crvenperka i klen.

 

U 13,00 sati označen je kraj takmičenja, pristupilo se vaganju ulova i sumiranju rezultata. U 14.00 sati proglašenje pobjednika i dodjela medalja i diploma .

 

 

Ostavreni su slijedeći plasmani:

 

U-15 KADETKINJA : 1. ŽERIĆ LAMIJA 530 Poena U-15 KADETI: 1. DEDIĆ JASIR 1000 Poena 2. TURIĆ MUSTAFA MUJO 530 Poena 3. Bjelić Elvedin 310 Poena

 

U-20 JUNIORKA: 1. LIMAJ MAJA 1500 Poena U-20 JUNIOR: 1. KURTIĆ ARMIN 840 Poena SENIORKE: 1. LIMAJ SABINA 1430 Poena 2. NUKIĆ AZRA 660 Poena 3. NEDIMOVIĆ ALMA 220 Poena

 

SENIORI: 1. DAMIR HUREMOVIĆ 4470 Poena 2. PRAČER BORIS 3780 Poena 3. ŠTIMAC ŽELJKO 2440 Poena

 

 

Druženje ribolovaca je nastavljeno na jezeru Breštica uz kulinarske specijalitete izvanrednog kuhara Ivice Korošeca koji je servirao ukusno pripremljena jela i piće. Do slijedećeg takmičenja sportski pozdrav Bistro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje