Izetbegović: SDA neće odustati od izgradnje Termoelektrane Banovići | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 975 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Vijesti
Izetbegović: SDA neće odustati od izgradnje Termoelektrane Banovići
Vijesti
" Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA nije mogao kazati da li će Zakon o akcizama biti usvojen na narednoj sjednici na kojoj se to pitanje bude razmatralo. "
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 9 mjeseca

- Ja sam gospodinu Šemsudinu Mehmedoviću predložio da napravi zaključke. To je bila moja ideja. Zatim sam te zaključke gurao, do toga da sam zvao Milorada Dodika da ih podrži. Bilo je jako važno usvojiti akcize, doći do milijardu eura investicija diljem BiH. To bi bitno popravilo stanje. Gradila bi se infrastruktura, skoro sve dionice autoputa, oko 79 kilometara, na preko 100 mjesta. Mislim da one nemaju alternativu i smatram da je ovo jedno politikantsko pribavljanje političkih poena koje će se uskoro završiti jer vjerujem da ćemo uskoro imati javne nastupe relevantnih eksperata koji će pojasniti da neće doći do povećanja cijena i da je za privrednike u BiH neophodno dobiti bolju infrastrukturu – izjavio je Izetbegović.

 

Predsjednik SDA je dodao da je odnos zastupnika koji nisu podržali rast akciza neodgovoran prema građanima BiH.

 

- Na ovakav način se odnositi prema situaciji u zemlji, prema potrebi da se gradi infrastruktura, prema Reformskoj agendi, prema povoljnim kreditima koje ova zemlja može povući i zaposliti masovno građevinsku operativu koja je u ovom času nezaposlena je krajnje neodgovorna – kazao je Izetbegović.

 

Izetbegović je konstatirao da su odnosi među koalicionim partnerima dosta loši, odnosno najlošiji u ovom mandatu.

 

- Pretjerano su loši. Ja ne vidim razloga za tako loše odnose među liderima. Rade tu i liderske sujete, ali ćemo morati to prevazići. Ova kampanja je krenula 18 mjeseci prije izbora. Rano je da je krenula u aprilu 2018. godine, a pogotovo 2017. godine, sa svim tim lošim i teškim elementima. Vidite kakvi se medijski rat vodi. SDA će pokušati i to da smiruje. Meni nije problem čak i Milorada Dodika nazvati da neki hair u ovoj zemlji napravimo, a kamol i ostale sa kojima jesam u koaliciji. Ja ću se potruditi da se ipak nađemo, da se neke stvari riješe i da ne izgubimo ovih 18 mjeseci – kazao je Izetbegović.

 

Predsjednik SDA je naglasio važnost izgradnje Termoelektrane Banovići i Bloka 7 u Tuzli, od kojih, dodao je, SDA neće odustati.

 

- U Banovićima nema života za 15 ili 20 godina ako se to ne uradi. Zašto ne napraviti i u Tuzli i u Banovićima blok? Mislim da bi do sada bili rađeni, a ja sam to rekao ambasadorici Kine u BiH, da bi mi povukli te kredite da nije u javnosti pokrenuto pitanje isplativosti tuzlanskog bloka. Neke su tu bile priče da je to preskup blok. To je uzdrmalo i jednu i drugu investiciju. Olako ljudi izgovore neke stvari u ovoj zemlji i tako dovedu u pitanje vrlo važne stvari i za lokalne zajednice i za zemlju. Ali mislim da ćemo ipak to prevazići – izjavio je Izetbegović.

bportal/faktor/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje