PS Banovići – Rad policije u zajednici i akcija u saobraćaju | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1153 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

PS Banovići
PS Banovići – Rad policije u zajednici i akcija u saobraćaju
PS Banovići
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 2 godinu 1 mjeseca

Dana, 23.03.2017.godine službenici Policijske stanice Banovići su, u cilju poduzimanja preventivnih mjera i radnji na poboljšanju stanja iz oblasti bezbijednosti saobraćaja, proveli lokalnu akciju “Poštujte saobraćajne propise – tako čuvate sebe i druge”. Tokom akcije, učesnicima u saobraćaju su dijeljeni prigodni leci na kojima su navedene određene izmjene i dopune Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH,  u pogledu kaznenih odredbi za pojedine prekršaje. Takođe, u sklopu realizacije projekta "Rad policije u zajednici" ostvarena je saradnja s Osnovnom školom "Grivice" u Banovićima, te su u realizaciji navedene akcije učestvovali i učenici ove škole, članovi saobraćajne sekcije, koji su zajedno sa službenicima policije vršili podjelu navedenih letaka svim kontrolisanim učesnicima u saobraćaju.

 

S ciljem preventivnog djelovanja, Policijska stanica Banovići će navedene aktivnosti provoditi svakog mjeseca, jedan dan u trajanju od dva sata na prethodno utvrđenim kontrolnim tačkama, a u provođenju akcije učešće će uzeti  učenici i drugih osnovnih škola na području općine Banovići.

 

Takođe, u sklopu realizacije projekta "Rad policije u zajednici" nastavljena je aktivnost i dobra saradnja sa Crvenim križom/krstom Banovići, te je dana 21.03.2017.godine izvršen obilazak Osnovne škole "Grivice" u Banovićima, kojom prilikom je održano edukativno predavanje iz oblasti bezbijednosti u saobraćaju na teme "Djeca kao učesnici u saobraćaju" i “Pružanje prve pomoći povrijeđenim licima u saobraćajnim nezgodama”. Navedena predavanja održana su učenicima petog i šestog razreda ove škole, a u saradnji sa Crvenim križom/krstom Banovići ove aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu.

 

MUPTK/banovici.net

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje