6 mjeseci uspješne implementacije projekta „Porodična grupna konferencija“ | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1158 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

AMICA EDUCA
6 mjeseci uspješne implementacije projekta „Porodična grupna konferencija“
AMICA EDUCA
"AMICA EDUCA: 6 mjeseci uspješne implementacije projekta „Porodična grupna konferencija“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Tuzla"
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 2 godinu 3 mjeseca

Udruženje „Amica Educa“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Tuzla je u maju 2016. godine počelo sa implementacijom projekta pod nazivom „Porodična grupna konferencija“ s ciljem pružanja podrške porodicama sa djecom i mladima u krizi, korisnicima Centra za socijalni rad Tuzla.

 

 

Porodična grupna konferencija je inovativni model rada sa porodicama sa djecom i mladima u krizi, koji pomaže porodici da prepozna i pokrene vlastite resurse u rješavanju porodičnih poteškoća.

 

 

Nakon edukacije projektnog osoblja, Udruženje ,,Amica Educa"" je organiziralo sedam porodičnih konferencija za ukupno 58 članova porodice, njihove šire socijalne mreže i 17 stručnih lica iz različitih institucija i organizacija, te tri intervizijska sastanka projektnog osoblja.

 

S ciljem razmatranja mogućnosti integracije ovog modela u sistem dječije i socijalne zaštite, u periodu od 5. do 7. oktobra u Sarajevu je održan javno-stručni skup pod nazivom „Porodična grupna konferencija - savremeni model podrške porodici u riziku u BiH“  koji je okupio preko 40 predstavnika/ca resornih ministarstava, lokalne vlasti, centara za socijalni rad, odsjeka za socijalni rad i predstavnika/ca nevladinog sektora.

 

 

Po završetku javno-stručnog skupa, predstavnice Udruženja „Amica Educa“ i Centra za socijalni rad Tuzla su imale priliku učestvovati i u trodnevnom godišnjem sastanku „Evropske mreže Porodične grupne konferencije“ kojem je prisustvovalo još 50 predstavnika/ca iz 12 evropskih zemalja u kojim se koristi ovaj model u sistemu dječije zaštite.

 

Projekat je finansijski podržan od strane IN Fondacije – fondacije koja se bavi unapređenjem socijalne inkluzije djece i mladih u BiH. 

 

Za više informacija o projektu, zainteresirani mogu kontaktirati Udruženje „Amica Educa“ ili Centar za socijalni rad u Tuzli.

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje