U Banovićima obilježen 14. Novembar Svjetski dan borbe protiv dijabetesa | Banovici.net
maska
Zadnje iz kategorije:
Korisnika online 1064 | Najnovije vijesti | Najcitanije danas
analyticstracking

Udruženje dijabetičara "Plavi krug"
U Banovićima obilježen 14. Novembar Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
Udruženje dijabetičara
Banovići - TK
Vijesti
*** Objavljeno prije 1 godinu 11 mjeseca

U organizaciji udruženja dijabetičara Plavi krug iz Banovića zajedno sa JU Dom zdravlja Banovići, Savezom udruženja dijabetičara FBiH i TK, te uz podršku lokalnih preduzeća, u Banovićima obilježen je 14. Novembar Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.

 

Povodom obilježavanja 14. Novembra Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa sprovedene su razne aktivnosti: mjerenje šećera na Trgu žrtava Srebrenice gdje je preko 100 sugrađana provjerilo svoj nivo šećera u krvi, testiranje je sprovelo medicinsko osoblje iz JU Dom zdravlja Banovići i mladi članovi udruženja, te je izvršena podjela zdravih obroka u cilju skretanja pažnje na važnost zdrave ishrane.

 

 

Nakon javnog mjerenja održano je i predavanje o dijabetesu i prevenciji nastanka dijabetesa u JU Dom zdravlja Banovići.

 Akciji su se pridružili i učenici Osnovne škole Grivice gdje je prisutnim učenicima provjeren nivo šećera u krvi.

Nakon održane akcije zaključeno je da dosta građana ne provjerava šećer u krvi, te veliki broj građana nije edukavano u vezi dijabetesa također veliki broj dijabetičara ne posjeduje svoj aparat za provjeru nivoa šećera u krvi koji je veoma bitan faktor pri kontroli dijabetesa.

 

 

Udruženje dijabetičara Plavi krug će nastojati u narednom vremenskom periodu da poboljša trenutno stanje dijabetičara na prostoru Banovića kroz više radionica.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad, te se nadamo zajedničkoj saradnji i u buduće.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odrazavaju stavove njihovih autora, a ne nuzno i stavove internet portala banovici.net. Molimo korisnike da se suzdrze od vrijedjanja, psovanja i vulgarnog izrazavanja. Banovici.net zadrzava pravo da obrise komentar bez najave i objasnjenja.

Get Adobe Flash player

PIK.ba - Svijet Kupoprodaje